Hoe
het
begon

MAM productions werd op 22 december 1985 in Gouda opgericht door de heer A.Th. Maissan. Hij heeft gedurende vele jaren allerlei activiteiten ontplooid om de suprolo-charactersⒺ en ook de suprolo-llocingsⒺ bekendheid te geven. Er zijn sindsdien vele suprolo'sⒺ geproduceerd en verkocht en ook de suprolo-llocings hebben een hele ontwikkeling doorgemaakt.
Half jaren '80 studeerde ik nog kunstgeschiedenis in Leiden en had ik nog nooit van suprolo's gehoord.

Opgericht

22 december 1985 te Gouda

Nu gevestigd te

Roosendaal

Missie

De wereld vrolijker en welvarender maken
Tot september 1990, toen ik op vakantie was in Egypte en ik een medereiziger het boek 'Wonderful lightworld of suprolos' zag lezen. Toen ik kort daarna de eerste suprolo-ansichtkaartenⒺ en -stickers onder ogen kreeg, was ik geraakt door die vreemde figuurtjes, die elk iets uitstraalden wat ik niet thuis kon brengen. 'Une énergie d'Amour' stond erbij. En wat betekende het woord 'Estare'? Ik had nota bene 6 jaar in de collegebanken gezeten en vele kunstwerken voorbij zien komen, maar dit was iets nieuws, de suprolo's kon ik nergens inpassen in de tot dan toe bekende kunststromingen. Maar ze boeiden gelijk. Ik kwam meer over hen te weten door te lezen over hun avonturen, waarbij het altijd gaat om humor, blijdschap, lichtvoetigheid, perspectief, wijsheid en vrolijkheid.

In 2018 ging de heer Maissan met pensioen en mocht ik de honneurs voor MAM productions gaan waarnemen.

Mijn droom is om suprolo's overal tegen te gaan komen in de wereld. Dat mensen met elkaar praten over welke suprolo ze op hun kleding hebben, of dat het heel normaal is dat je bijvoorbeeld een vrachtwagen ziet rijden met een suprolo-afbeeldingⒺ erop. Dat je iemand op straat ziet lopen met een suprolo-halskettingⒺ of met suprolo-oorbellenⒺ. Of dat je bij de Hema kunt kiezen uit t-shirts met suprolo's erop, in allerlei kleuren. Maar ook een brillenmontuur met heel subtiel een suprolo. Of een suprolo als een groot beeld in een beeldentuin of in een hal van een gebouw. Of als wanddecoratie van textiel, of van glas, of hout, keramiek. En ook dat bedrijven suprolo's gaan gebruiken als extra attentiewaarde van hun diensten of producten.  De mogelijkheden om suprolo's toe te passen zijn immers eindeloos en grenzeloos.

Liesbeth Stikkelman
nl_NLNederlands